Mehmet Kıyak

Mehmet Kıyak

[email protected]

GÜNDEMSİZ YAŞAYAMAYAN İNSAN…

12 Ekim 2024 - 16:21





Türkiye’de gündem sıkışık. Önüne gelen ‘ille de ben’ deyince gündemin önceliği keşmekeşe dönüşüveriyor.

Yanı başımda önceden kilise olan, sonra hamam şimdi de müze olacak olan yapının çalışması için tepesinde iki usta, ellerinde balyoz, vur Allah vur. Ortalık inliyor. Dayanamadım, yanlarına gidip selamladıktan sonra,

-Usta böyle çalışma olur mu? Çimento kullanılmadan yapılmış 500 yıllık bir eser, yoldan insanlar, araçlar geçiyor. Sizin mimarınız mühendisiniz yok mu?

-Var abi var, belediye başkanı bile geldi.

-Hilti isteyin, bu şekilde kubbeden içeri düşeceksiniz, yapıya zara vereceksiniz, bir de dünyaya kepaze olmak var.

-Hilti de var fakat elektrik yok.

Ertesi gün ustalar gündemden düşmüş etrafta başka bir hareketlilik. Hamamın etrafı metal panellerle kapatılırken, göklerden gelen bir emirle etrafı süsleyen bütün beton saksılar ortadan kalkarken, tüyo versen de bunlarda şeytan tüyü var.

Sonu, tüyü bitmemiş yetimlere dayanıyor. Dozer çalışırken sokağın başına işaret, duba koymak unutulmuş trafik sıkışmış, çalışma bitince konulmuştu. Anlaşılan yanlışlıklarla başlayan uzun bir sürecin başlangıcı.


Salt buralarda mı yanlışlık.
Ya Ankara,

İsrail’in bundan sonra hedefinde biz varmışız. “Karabağ’a, Libya’ya nasıl girdiysek İsrail’e de öyle gireriz” diyen Sn. Erdoğan’ın sözleri olamaz. Bu yapay zeka dublöründen kaynaklanan komplikasyon olmalı. Ulusa haydi meydanlara cepheye demek bile yersiz. Düşman bizim haberleri izlesin, herkesin eli ayağı kaşınıp duruyor. Sokaklarımız hiç de tekin değilken, gelsinler.

Ya ana muhalefet lideri Özgür Bey’in meclis konuşması, 3.5 milyarlık maden teklifi, Cengiz Han’a yüz milyarlık gelir. Bunlar ve çoğu artık halk tarafından fazlasıyla biliniyor. Kimselerin umurlarında değil.

Liderler! Halk gibi nereden başlayıp nerede bittiği belli olmayan sözcüklerle oynamaya son vermenin zamanı çoktan geçti.

Altmışı aşkın yaşamımda ülkemin tarihi hep facialarla geçti, sonuçların sorumlusu ruhunu kaybetmiş hasta kişilikler ve gündem peşinde koşanlar.

Onlar uranyumu zenginleştirirken biz gündemi zenginleştiriyoruz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum