İlker Çorbacı

İlker Çorbacı

Sanat ve Toplum
[email protected]

DÜNYAYLA BAĞLANTIMIZ KOPUYOR; ÜNYE'NİN İNTERNETSİZLİK SORUNU

31 Ağustos 2024 - 17:33




21.yüzyılda, teknoloji ve internetin hayatımızın genelinin olduğu bir dönemde. Ancak Ünye'ye sadece 7 km uzaklıkta olan Nadırlı, Kale gibi köylerde yaşayan bizler için internet erişimi büyük bir sorun. Ünye'nin en yakın mahallelerinden birinde olmamıza rağmen, internetten yoksunuz.

Bu çağda, dünya ile bağlantımızı koparmak demek, hayattan kopmak demek. Ancak asıl endişeyi veren, bu durumun geleceğimiz olan kalıcı ve kalıcı olarak üzerinde derin etkiler yaratan bir durumdur.

Köyde oturanlar, çağımızın en temel eğitim araçlarından olan internete erişim sağlayamıyor. Onlar, şehirdeki akranları gibi güçlü özelliklere hızla ulaşamıyor, derslerini tam anlamıyla başarabiliyor, dünyadan geri kalıyorlar.

Bu kişilerin hayalleri, umutları var; Ama ne yazık ki internet eksikliğinden dolayı bu hayaller her gün biraz daha soluyor.

Bu genç zihinler, bu ülkenin geleceği olan, adeta karanlığa itiliyor. Ellerinden tutup dünyaya açılmalarını sağlayacak olan internet, burada, Nadırlı ve Kale civar köylerinde bir lüks değil, erişilemez bir hayal olmuş...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum