Ramazanda uzun saatler boyunca yemek yememek; dehidrasyon, baş ağrısı, baş dönmesi, hâlsizlik, kan şekerinin düşmesi ve yorgunluğa neden olabilir. Bu nedenle, oruç tutarken dengeli beslenmek ve yeterli sıvı tüketmek son derece önemlidir. Vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok besin maddesini içeren gıdalardan biri olan yoğurt bol miktarda kalsiyum, B12 vitamini, riboflavin, fosfor, magnezyum, potasyum gibi pek çok vitamin ve mineral içerir.
- Kalsiyum ve karbonhidrat içeriği ile birlikte kasların daha aktif çalışmasını sağlar ve gün içerisinde yorgunluk ve halsizlik gibi semptomların ekarte edilmesine yardımcı olur.
- Probiyotikler, bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkisi olup, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olan yararlı bakterilerdir. Yoğurdun içerdiği bu yararlı bakterilerde, bağırsak duvarında bulunan ve besinlerin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak bağırsak hareketlerini düzenler.
- Güçlü bağışıklık sistemi için her yaş grubunda yoğurt tüketimi büyük önem taşıyor. Viyana Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre, günde 3 porsiyon yoğurt, hastalık ve enfeksiyonla savaşmada rol oynayan ‘T hücreleri’ni daha güçlü ve aktif hale getiriyor ve bu sayede bağışıklığı güçlendiriyor.
- Protein kalitesi yüksek olduğundan uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır. Washington Üniversitesi’nde açlık, tokluk ve sonraki öğünde tüketilen kalori miktarıyla ilgili yürütülen bir çalışmada bireylere; yoğurt, şeftali aromalı içecek ve şeftali suyu, ara öğün olarak verildiğinde yoğurt tüketenlerde diğerlerine oranla daha yüksek tokluk geliştiği görülmüştür.
- Yoğurttan alınan kalsiyum, karın çevresi yağların yakılmasına yardımcı oluyor. Kilo verme süresinde olanlar için de hem yağ yakımını desteklemesi hem de tok tutması açısından önem taşıyor.
FACEBOOK YORUMLAR