GENÇLER İÇİN TARAFIM!!!
Son on yıllardır toplum olarak geleceğimizin teminatı gençlerimizle ilgili hak etmedikleri birçok olumsuz ifadeler kullanmaktayız. Öncelikle vurgulamalıyım ki gençlerimizin söz konusu ifadelerin çoğunu hak etmediklerini düşünüyorum.
Son yıllarda, özellikle teknolojik gelişmeler ve hayatımızı fevkalade etkileyen sosyal medya araçları, toplumumuzdaki herkes gibi gençlerimizi de olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Enerjik, hızlı hareket edebilen, dinamik, yaratıcı ve girişimcilik becerilerinin gelişmeye en fazla açık olan yaşlarda zihinsel olarak oldukça pasif ve fiziki olarak da oldukça dar çevrede yaşamak zorunda olan gençlerimizin kişisel ve profesyonel gelişimini verimli şekilde tamamlamalarını beklemek doğru değildir.
Orta yaşta bir kişi olarak kendi gençlik yıllarım ile gençlerimizin bugünkü şartlarını karşılaştırdığımda, kendi doğal sürecinde yaşanılan arkadaşlığın daha anlamlı olduğu ve eğitim-öğretim süreci dışında özellikle yaz aylarında çıraklık olarak tanımlayabileceğimiz iş ortamı içinde edindiğimiz kişisel ve profesyonel becerilerin çok daha verimli sonuçlar ortaya koyduğunu belirtmeliyim.
Yaşam kalitesi anlamında çok daha avantajlı konumda olduğumuz, internet sayesinde her türlü bilgiye ulaşabilmemize rağmen, içinde bulunduğumuz zaman sürecinde, gençlerimizin kendine güven, iletişim kurma, yabancı dil bilen, takım çalışması, empati yeteneği, liderlik, girişimcilik, yaratıcılık gibi kişisel ve profesyonel becerilerini yeterince geliştirebildiklerini ifade etmek mümkün değildir.
Sınırlı barınma şartları ve kapalı kafe ortamları, tek taraflı iletişim, ve hayatımızda en fazla ihtiyaç duyduğumuz sevgi ve saygı duygularının paylaşılmadığı yaşam şekli, gençlerimizin en verimli dönemini verimsiz geçirmelerine neden olmaktadır.
Milenyum yüzyılını yaşadığımız süreç içinde gençlerimizin yaşamlarında çok fazla yer alan eğitim-öğretim kurumlarının, gençlerin kişisel gelişimine imkan veren ortamları oluşturmaları ve faaliyetleri gerçekleştirmeleri önceliğimiz olmalıdır. Bununla birlikte, sosyal ortamların gençlerimizin sosyal gelişimlerinin yanında, profesyonel becerilerinin de gelişimine uygun imkanlara sahip olmaları gerekmektedir.
Bu bağlamda, resmi ve özel kurum ve kuruluşlar tarafından ticari amaçlı yürütülen işletmelerin, gençler için beyin fırtınası oluşturabilecek, farklı fikirlerin paylaşıldığı, yenilikçi ve yaratıcı fikirlerin projelendirilmesine imkan veren mekanlar olarak da hizmet vermeleri, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacaktır.